Tien dagen van gebed 2022

In de 10 dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren waren 120 leerlingen van Jezus samen in een bovenvertrek om te wachten op de vervulling van zijn belofte ‘dat ze kracht zullen ontvangen en overal zullen getuigen’ (Handelingen 1:8).

God geeft nog steeds kracht en moed om te getuigen als we bidden en wachten op Hem. Dit inspireert ons om kerken aan te moedigen om daarin te groeien.

KNIEL wil dan ook, samen met de denominaties van Indekerk, jaarlijks in deze periode bijzonder aandacht schenken aan gebed. Als we dat als kerken samen doen, geeft dat een extra duwtje in de rug.

Zoals afgelopen jaren voorzien we opnieuw een gebedsbundel en online gebedssessies. Dit jaar vullen we dit verder aan met gebedskettingen, regionale gebedsavonden en hulpmiddelen voor prediking en een jeugdavond. Dit alles wordt hieronder verder uitgewerkt en voorzien van links.

We hopen zo ook dit jaar te groeien in een bijzondere tijd van gebed die stimulerend mag zijn voor ons eigen gebedsleven en voor de mensen waarmee we mogen optrekken in Zijn koninkrijk.

Naarmate het materiaal beschikbaar komt, worden links ingevoegd om het materiaal te downloaden.

Gebedsbundel en online gebed

Zoals afgelopen jaren voorzien we opnieuw een gebedsbundel voor 10 dagen en enkele avonden waarin we via zoom samen in gebed kunnen gaan.

Het online gebed vindt plaats op Hemelvaartsdag 26 mei en woensdag 1 juni van 20:00 tot 21:00. Deelnemen kan met deze link: https://us02web.zoom.us/j/81895754770 (Meeting ID: 818 9575 477).

Gebedskettingen

Gebedskettingen online en fysiek op verschillende plaatsen in Vlaanderen op zaterdag 4 juni. Dit zijn locaties waar je naar toe kunt om mee te bidden. Je bent bij alle drie welkom zonder inschrijving.

  • Sofa&Zo (Hoofdstraat 41 in Hechtel-Eksel).
  • Christelijke Herbronning Connect (Oudenaardseweg, 140 in Wortegem-Petegem). Je kunt deze doodle invullen, maar het hoeft niet.
  • Leuvenbaan 3, 1820 Steenokkerzeel (Breeze; zie afbeelding hieronder).

Wil je op die dag zelf een gebedsketting opzetten in je eigen kerk, laat dat dan even weten met een email aan info@kniel.be. Dan sturen wij wat hulpmiddelen en kunnen we desgewenst ook helpen.

Regionale gebedsavonden per provincie op 30 mei

Op maandag 30 mei om 19:30 vinden op locatie gebedsavonden plaats voor leiders en bidders. De adressen hiervoor zijn:

  • Antwerpen: Evangelische Kerk, Lage Kaart 324, 2930 Brasschaat
  • Limburg: Sofa&Zo, Hoofdstraat 41, 3941 Hechtel-Eksel
  • Oost-Vlaanderen: Evangelische Kerk, Blekerijstraat 15, 9700 Oudenaarde
  • Vlaams-Brabant: Evangelische Kerk, Sint-Jansbergsesteenweg 97, 3001 Leuven (gebouw ETF)
  • West-Vlaanderen: De Ark, Koolaerdstraat 20b, 8470 Gistel

Nog meer hulpmiddelen

  • Probeer op 29 mei of 5 juni een prediking te voorzien rond gebed (maak eventueel gebruik van dit preekschema).
  • Materiaal om een jeugdavond op te zetten rond gebed vind je hier: pdf, docx.